Video's

ram_100x100

Dit gevecht tussen Saenchai en Nong-O Sit Or vond plaats op 29 december 2010 in het Rajadamnern stadion in Bangkok. Saenchai is de onbetwiste koning van Muay Thai. Een levende legende. Deze Thai is één van de weinige vechters die in zijn wedstrijden Muay Boran technieken gebruikt. Hij staat op nummer 1 geranked in de 135 lbs (=61,23 kg) klasse van het Lumpinee stadion. Zijn talent is zo groot, dat hij vaak geplaatst wordt tegen tegenstanders die een paar kilo meer wegen. Naast zijn sublieme techniek is Saenchai ook zeer geliefd voor zijn dominante aanwezigheid in de ring.

Zijn tegenstander Nong-O Sit Or is ook geen onbekende. Zo werd hij in 2006 al vechter van het jaar in Thailand. In dit gevecht weet hij het Saenchai erg moeilijk te maken, met name door zijn sublieme clinchtechnieken. Wie er wint mag je zelf bekijken. 

{youtube}0fNkU_APRU8{/youtube}

mtkick100x100In deze video's zie je het Muay Kard Chiek toernooi van november 2007 in Rome, Italië. Muay Kard Chiek is een moderne variant van het Thaise bare knuckle systeem. Er wordt gevochten zonder handschoenen. Bandages zijn wel toegestaan. Ellebogen en stoten naar het hoofd zijn verboden. De regels zijn vergelijkbaar met die van Kyokushin Karate, alleen is clinchen wel toegestaan.

{youtube}E0S0UIjYo_k{/youtube}

{youtube}seIM9qbutfo{/youtube}

muayboran100x100In deze video zie je de geschiedenis van Muay Thai. De leraar in de video is Master Sane, de grootmeester die in 2008 via de Dutch Muay Boran Foundation een aantal gasttrainingen heeft verzorgt in Nederland.

 

 

{vimeo}5729684{/vimeo}

ram_100x100In dit gevecht tussen de Thaise topvechters Jongsanan en Sakmongkol zie je het authentieke Muay Thai met ellebogen en clinchtechnieken in 5 rondes. Jongsanan heeft vele titels gehaald, waaronder twee keer die van het Lumpini stadion in Bangkok, Thailand. Zijn bijnaam is "The wooden man", omdat het volgens zijn tegenstanders aanvoelt alsof je tegen een boom trapt als je hem raakt. Jongsanan geeft tegenwoordig les bij Fairtex USA in San Francisco.

Zijn tegenstander Sakmongkol is ook een bekende vechter uit Thailand en heeft tegen grote Nederlandse vechters gestaan, zoals Ramon Dekkers, Ivan Hippolyte en Ryan Simson. Ook hij heeft twee Lumpini titels op zak.

Kijk hieronder naar dit fantastische gevecht tussen twee strijders uit het Muay Thai!

{youtube}V3vrziWRjwY&{/youtube}

vuist_100x100Marco de Cesaris is de internationaal technisch directeur van de International Muay Boran Academy, waar de DMBF bij aangesloten is. Hij wordt zowel in Thailand als in de rest van de wereld erkend voor zijn geweldige techniek en inspanningen om het Muay Boran te verbeteren en te promoten. In deze video zie je een preview van zijn DVD 'Muay Boran Mae Mai' die te koop is bij Budo International.

Je ziet een aantal Mae Mai combinaties, uitwerkingen daarvan en uiteindelijk alle 15 combinaties gelopen in een vorm (soort kata).

{youtube}SGl9vOE_rj8{/youtube}

You are here: Home Video's