Visie / Missie

Visie en missie

logo100x100Ondernemen doe je vanuit een bepaalde visie. Zo is het ook bij de Dutch Muay Boran Foundation. De oprichters van deze organisatie zagen tot hun spijt hoe het authentieke Muay Thai met clinchen, ellebogen en 5 rondes steeds meer naar de achtergrond verdreven werd door de opkomst van het K-1 systeem. Daarom besloten zij zelf een bond op te richten die zich specifiek richt op Muay Thai en Muay Boran. Wat de drijfveren en de uitgangspunten van deze bond zijn vind je hieronder.

Visie

Het moet voor iedereen mogelijk zijn om, op een verantwoorde manier, Muay Thai of Muay Boran te beoefenen, ongeacht of je jong of oud bent.

Missie

Muay Thai en Muay Boran naar een groter publiek brengen, door naast topsport ook in te zetten op breedtesport. Een sterke bond met rijkserkenning is hiervoor noodzakelijk.

Het verder professionaliseren van Muay Thai en Muay Boran in Nederland. Dit wil de Dutch Muay Boran Foundation doen op verschillende manieren.

  • Gala's op tijd laten beginnen door sportscholen die te laat komen of zich niet afmelden een sanctie op te leggen.
  • Verantwoorde leraren opleiden met een hoog didactisch en pedagogisch kennisniveau, die Muay Thai en Muay Boran zien als een gevechtskunst waarbij discipline en respect hoog in het vaandel staan. Deze leraren worden tevens opgeleid om de Thaise benamingen te gebruiken.
  • Naast de professionele wedstrijden worden er ook wedstrijden georganiseerd op 'Amateur-' en 'Pro-Am' regels. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van bescherming, zoals scheenbeschermers, elleboogbeschermers, hoofdkap en eventueel borstprotectie (amateur regels).
  • De positieve kanten van Muay Thai en Muay Boran belichten en uitdragen.
You are here: Home Organisatie Visie / Missie