Nieuws

NK MuayThai

ram_100x100Op 14 en 15 januari 2012 organiseert de DMBF in samenwerking met de WFCA de Nederlandse Kampioenschappen muaythai in Venlo. Dit evenement is uniek in zijn soort en richt zich op het authentieke muaythai. Aan de hand van dit NK zal ook een ranglijst opgesteld worden. De DMBF vindt dat een titel uitgedeeld moet worden aan de beste vechter in een klasse. De eerlijkste manier om dit te doen is door het organiseren van een toernooi waarin de winnaar de Nederlandse titel van de DMBF uitgereikt krijgt.

De voorrondes vinden plaats op zaterdag 14 januari. De halve finales en de finales vinden plaats op 15 januari. Om de vaart erin te houden is de Wai Kru pas verplicht in de finale. Zorg dus dat je deze kent! Zonder Wai Kru wordt er geen finale gevochten en kun je geen Nederlands kampioen meer worden.

Wedstrijdreglement

Voor dit NK worden de regels van het wereldkampioenschap van de World Muaythai Federation in Thailand aangehouden. De wedstrijden op het NK worden gevochten op Pro-Amateur (Pro-Am) regels. Hierbij zijn ellebogen en knieën naar het hoofd toegestaan en ook clinchen is toegestaan. Bij Pro-Am muay thai wordt er met bescherming gevochten met uitzondering van borstprotectie. Deelnemers dragen dus: handschoenen, tok, scheenbeschermers, bitje, hoofdkap en elleboogbeschermers.

Een wedstrijd duurt 3 rondes van 2 minuten. Tussen de rondes hebben de vechters 1 minuut rust.

Er wordt gejureerd op Thaise regels. Aan goed uitgevoerde technieken met impact wordt een score toegekend. Trappen met impact op de armen tellen mee in de puntentelling, aangezien dit een tactisch voordeel kan opleveren in latere ronden. Aan ellebogen worden de meeste punten toegekend en aan stoten worden de minste punten toegekend. Zie onderstaand voorbeeld ter verduidelijking:
Stoten: 1 punt
Trappen: 2 punten
Ellebogen: 3 punten
Knieën: 4 punten

Wanneer een persoon scoort met een knie, moet de tegenstander dus 4 stoten met impact maken om weer gelijk te staan.

Gewichtsklassen

De Nederlandse kampioenschappen muay thai worden gevochten in 7 gewichtsklassen. Deze staan hieronder:

 1. 63,5 kg
 2. 67 kg
 3. 71 kg
 4. 75 kg
 5. 81 kg
 6. 86 kg
 7. 91 kg

De genoemde gewichten zijn maximale gewichten.

Voorwaarden voor inschrijving

Er zijn enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen om je in te schrijven voor het NK muaythai.

 • Deelnemers zijn 18 jaar of ouder.
 • Deelnemers zijn lid van de DMBF of de WFCA
 • Deelnemers komen uit in de C-klasse of hoger (B of A)
 • Deelnemers hebben de Nederlandse nationaliteit

Voor meer informatie of om je in te schrijven kun je contact opnemen met Dale Tan door een email te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of door te bellen naar 077-3545544 of 06-33912323.

DMBF Nederlandse kampioenschappen muay thai

You are here: Home Nieuws NK MuayThai